eurowings-letadlo

Letecká společnost Eurowings - letenky, zavazadla, check-in

Důkladné informace o letecké společnost Eurowings. Jak na letenky, jaká zavazadla máte v ceně a kdy udělat online odbave..

Letecká společnost Eurowings

Eurowings je německá nízkonákladová letecká společnost, která je dceřinou společností Lufthansa Group. Sídlo společnosti je v Düsseldorfu. Eurowings byla založena v roce 1993. 

Společnost má několik domovských základen v Německu a celé Evropě, včetně letiště v Kolíně nad Rýnem, Hamburku, Praze a Vídni.

Společnost vlastní letadla typu Airbus A320 a A319, a její IATA kód je EW.

Letenky s Eurowings

Letecká společnost Eurowings často nabízí akční ceny, zejména pokud jde o rezervace 3-6 měsíců před plánovaným odletem. Cena zpáteční letenky z Prahy se obvykle pohybuje v rozmezí 1 000 - 2 500 Kč.

Z Prahy se s leteckou společností podíváte na Madeiru, Rhodos, Kypr, Korfu, Krétu, Zakynthos, Mallorku, do  Dusseldorfu, Kodaně, Kolína nad Rýnem, Osla, Stockholmu, Ženevy, Barcelony, Birminghamu, Tbilisi, Alicante, Málagy a Agadiru.

Zavazadla u Eurowings

U Eurowings je možné mít zdarma jedno příruční zavazadlo s maximálními rozměry: 40 x 30 x 25 cm a hmotností do 8 kg.

Větší příruční zavazadlo s maximálními rozměry: 55 x 40 x 23 cm a maximální hmotností 8 kg si lze dokoupit za poplatek ve výši 12 - 20 eur.

Za odbavená zavazadla se účtuje poplatek, který se liší podle destinace a třídy služeb. Počítejte s cenou kolem 40 eur za zpáteční let. Zakoupit lze 12 kg, 23 kg nebo 32 kg odbavené zavazadlo.

Podmínky pro zavazadla se mohou časem měnit, proto je vždy dobré prověřit nejaktuálnější informace na oficiálních stránkách společnosti.

eurowings-zavazadla

Online odbavení

Online check-in je u Eurowings možný od 72 hodin před odletem do 3 hodin před odletem. Na letišti je možné se odbavit za poplatek.

Sedadla

Eurowings umožňuje výběr konkrétního sedadla za poplatek. Bez poplatku jsou cestující umisťováni náhodně, většinou se snaží sesazovat při online odbavení cestující vedle sebe.

Děti do 14 let sedí vedle rodičů vždy zdarma.

Změna a storno letenek

Změna jména nebo data letu je u Eurowings možná, ale obvykle za poplatek.

Podmínky storna závisí na typu zakoupené letenky, v základním tarifu je stornopoplatek ve výši 100% z ceny letenek.

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz