India

TOP 10 destinací pro rok 2020

Přinášíme přehled destinací, kam se v roce 2020 vydat. Máte už nějaké plány, kam pojedete? Na týden, měsíc nebo dokonce ..

Nový rok už dávno začal. Přinášíme proto přehled destinací, kam se v roce 2019 vydat. Máte už nějaké plány, kam pojedete? Na týden, měsíc nebo dokonce na půl roku či rok?

Filipíny

Dechberoucí příroda, neuvěřitelně milí lidé, skvostné pláže a mnoho dalšího najdete na Filipínách. Filipíny se skládají z více než 7 000 ostrovů, takže si určitě každý najde ten svůj malý ráj. Filipíny jsou cenově dostupné pro všechny, jako druhý úřední jazyk je angličtina. Filipíny jsou prostě takový ráj na Zemi.

pohled z výšky na filipínský ostrov

Nový Zéland

Bezpochyby se jedná o jeden z nejkrásnějších ostrovů na zeměkouli. Nový Zéland nabízí pro každého něco. Od horkých pramenů, přes hory až po ledovce až zpět na nádherné pláže. Rozmanitost na Novém Zélandu a spoustu zajímavých míst jako je Cathedral Cove, jezero Taupo,  NP Tongariro,  NP Abela Tasmana,Milford Sounds a mnoho dalšího byste si neměli nechat ujít!

New-Zealand-louka

Fidži

Trochu exotiky, kde nenajdete moc turistů. Spojit to můžete právě s návštěvou Nového Zélandu. Nově létá Cebu Pacific Air z Manily do Nadi na Fidži. Takže můžete klidně spojit i s Filipínami. Fidži je osamocené souostroví 322 ostrovů vulkanického nebo korálového původu, pouze 2/3 jsou obydleny. Fidži nabízí perfektní kombinaci nádherných tichomořských pláží a velmi zajímavé kultury.

fiji dron

Island

Navštivte Island a jeho kouzelnou přírodu. I  v létě, během turistické sezóny si můžete vychutnat nádherná místa bez davů turistů. Navštivte Zlatý trojuhelník (Gulfoss, Strokkur a Thingvellir), nezapomeňte na nádhernou lagunu  Jökulsárlón, udělejte zastávku v malém městečku Akureyri,  dále navštivte Duhové hory Landmannalaugar, ledovec Vatnajökull a spoustu nádherných vodopádů jako jsou Seljalandsfoss, Detifoss a Skogafoss. Výlet zakončete v Modré laguně.

iceland -vodopad

Hawaii

Každý ostrov na Havaji je nečím výjimečným a byla by škoda zůstat jenom na Ouahu. Každopádně pro ty, kteří zde budou začínat svoji dovolenou, není tu nutné půjčovat auto. Po celém ostrově je dobře dostupná a levná hromadná doprava s názvem TheBusMezi nejkrásnější ostrov patří Maui, pro turisty zajímavý The Big Island, Kauai, Molokai či Lanai.

havai + vodopad

Barma

Barma je jednou z méně turisticky vyhledávaných zemí, kam se vyplatí určitě zajet. Místní kultura a milí lidé jsou poznatkem skvělého dobrodružství. Barmu se vyplatí poznat dříve než bude turisticky vyhledávanou jako Thajsko, které ztratilo svoje kouzlo. Mezi hlavní turistické atrakce patří samotný Rangún, Mandalay a jezero Inle.

Nepál

Nepál patří mezi nejchudší a nejméně vyvinuté země na světě. V této oblasti se nachází osm z deseti nejvyšších hor světa a  také ta nejvyšší – Mount Everest. Nejlepší dobou pro návštěvu a treky je říjen a listopad.

Patagonie

Patagonie, to je asi sen všech cestovatelů.Nádherná příroda, různorodá fauna, ledovce. Většina Patagonie náleží Argentině, zbytek Chile. Na jihu Patagonie se nachází souostroví Ohňová země. Mezi cestovatelská nej patří ledovec Perito Moreno, národní park Torres del Paine a také město na konci světa- Ushuaia.

Patagonia - Chile

Západ USA

Jednoznačně to nejhezčí z Ameriky poznáte na Západě. Nádherné národní parky( Yellowstone ,Grand Canyon, Arches, Bryce Canyon). Také ale proslulé město Las Vegas, chodník slávy v Los Angeles anebo slavný Golden Gate v San Franciscu.

Indonésie

Indonésie je země mnoha tváří. Nemělo by Vám uniknout kulturní centrum Yogyakarta, hinduistické chrámy na Bali, výstup na sopku Rinjani na Lomboku či Mt. Bromo na Jávě, barevná jezera Kalimutu na Floresu a spoustu dalších krásných míst jako Gili Islands.

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz